Certificaten
Iedere dag opnieuw ziet Pastificio erop toe dat de strengste normen inzake hygià«ne en voedselveiligheid worden nageleefd!
Dit is niet louter 'œroutine' : Pastificio wordt immers regelmatig gecontroleerd, ondermeer in het kader van de certificatie met betrekking tot de normen ISO 22000 en FSSC 22000 alsook bij de validatie van haar autocontrolesysteem conform de Gids GO19.
- De FSSC 22000 norm vraagt de preventieve invoering van de goede hygià«ne praktijken in onze productie ateliers om de microbiologische, fysische en chemische gevaren te beperken. Door te werken volgens die regels kan ons bedrijf een hoog niveau van hygià«ne garanderen.
- De ISO 22000 norm vereist een managementsysteem voor de gestructureerde voedselveiligheid volgens hetzelfde schema als de ISO 9000 norm waarbij echter de grondslag het respect is voor de HACCP methode: preventieve beheersing van de gevaren. Het doel is uiteindelijk te garanderen dat er gezonde producten op de markt worden gebracht voor de verbruikers door eisen te stellen op de resultaten!
- Het autocontrolesysteem is wettelijk verplicht volgens het koninklijk besluit van 14 november 2013 dat bepaalt dat een bedrijf zijn eigen inspectie uitvoert, de volledige traceerbaarheid regelt en eventuele gebreken bekendmaakt.