Ecologische voetafdruk
Pastificio heeft vrijwillig maatregelen genomen om de ecologische voetafdruk van zijn activiteiten te verkleinen.
Onze ecologische voetafdruk verkleinen... een project van de onderneming als geheel.
Op het vlak van energie
- Vervanging van de oude stoomketel op stookolie door een krachtiger gasketel die minder CO2 uitstoot.
- Nieuwe koelinstallaties met warmterecuperatie en CO2-koeling (impact op het broeikaseffect is 1000 keer kleiner dan met de klassieke koelgassen).
- Gebruik van groene stroom via onze stroomleverancier die 100% groene stroom waarborgt.
Op het vlak van afval
- Sorteren van karton, papier, plastic, glas en metaal met het oog op recyclage.
- Verminderen van de hoeveelheid wegwerpverpakkingen: gebruik van herbruikbare bakken voor leveringen (32% van de productie) en voor grondstoffen, vacuà¼mverpakking van bepaalde producten om de hoeveelheid gebruikte verpakkingen te verminderen.
- Recyclage van organisch afval (pasta, enz.): tijdens de ontbinding produceert dit afval een natuurlijk gas dat methaan wordt genoemd. Dit gas wordt gerecupereerd en gebruikt als brandstof voor een biogasinstallatie.
Op het vlak van de gebouwen
- Regenwaterrecuperatie: twee tanks (50.000 liter in totaal) voorzien de volledige sanitaire installatie van water.
- Gebruik van schoonmaakmiddelen zonder scheikundige stoffen, op basis van natuurlijke ingredià«nten (lijnolie, essentià«le olià«n, enz.) en enzymen.
- Verbetering van de thermische isolatie van het gebouw: inrichting van nieuwe kantoren die met houtwol worden geà¯soleerd, versterkte isolatie van alle buitenmuren, geleidelijke vervanging van alle ramen.