Kwaliteitsstrategie
Kwaliteit: meer dan een woord... feiten
Als specialist van verse pasta heeft Pastificio della Mamma heel wat knowhow ontwikkeld op het vlak van de specifieke vereisten van de voedingsketen.
Voor de onderneming staat kwaliteit voorop. Kwaliteit staat dan ook centraal in alle productieprocessen.
Dit is meer dan zomaar een mooie leuze, maar een gegeven dat daadwerkelijk deel uitmaakt van en stevig verankerd zit in het werk van iedere dag.
Concreet ?
- Nauwe samenwerking met onderzoekscentra en laboratoria zorgt ervoor dat de organoleptische en microbiologische kwaliteit van de producten kan worden gewaarborgd, zodat ze voldoen aan de eisen van de markt, zonder dat daarbij aan de voedingswaarden of smaakeigenschappen wordt geraakt (Celabor, Institut Malvoz, Quality Partner, Wagralim).
- Keuze van de grondstoffen: de belangrijkste grondstof is het griesmeel van tarwe. De tarwe is afkomstig uit Frankrijk en Canada. Deze wordt daar geteeld volgens de principes van de duurzame landbouw, wat onder meer inhoudt dat beperkt gebruik wordt gemaakt van pesticiden. Pastificio della Mamma trekt die lijn door en waarborgt dat zijn producten vrij zijn van kleurstoffen.
- De strengste certificaten behalen: om de geloofwaardigheid van zijn kwaliteitsstrategie te onderstrepen, heeft Pastificio della Mamma een Kwaliteitsmanagementsysteem ingevoerd conform de normen ISO 22000 en FSSC 22000 en de Autocontrolegids SAC G019.